
علت درد دندان بعد از عصب کشی
اگر میخواهید علت درد دندان بعد از عصب کشی دندان و راه حل درمان آن را متوجه شوید در این مطلب با من همراه شوید اما قبل از پرداختن به این سوال اجازه دهید مقدمه ای کوتاه و مختصر راجع به ترمیم ریشه اصولی و انواع روش های آن برایتان بیان کنم. هر شخص در طول دوره زندگی اش ممکن است بارها و بارها دندان درد را تجربه کند در گذشته درمان قابل قبولی برای دندان درد وجود نداشت به همین علت هر بار که شخصی دچار دندان درد میشد
تنها راه بیرون آوردن دندان دردناک از ریشه بود که اصطلاحا به کشیدن دندان معروف است در این حالت فرد بعد از این کار که خود عملی تهاجمی و دردناک است و گذشتن دوره نقاهت کوتاهی دندان دردش معالجه میشد اما ایراد اساسی که به این عمل وارد است از دست رفتن دندان اصلی میباشد به طوریکه اکثر پدر بزرگ ها و مادربزرگ های ما تقریبا از سنین جوانی مجبور به استفاده ی پروتز دندان بوده اند. اما با پیشرفت علم پزشکی دندان نیز مانند اعضای دیگر بدن به عنوان عضوی درمان پذیر بین پزشکان قبول شد و شاخه ای از پزشکی فقط به شناخت دندان و بیماری هایی که ممکن بود برای آن پیش بیاید اختصاص داده شد با پیشرفت علم پزشکی دندان پزشکی نیز هر روز پیشرفته تر میشود این روزها کمتر کسی در سنین جوانی دندان های خود را به علت درد از دست میدهد و اکثر مردم هنگام دندان درد اقدام به ترمیم بخش دردناک میکنند.
یکی از موارد استفاده ی عصب کشی در دندانپزشکی ترمیمی می باشد. صفحه ی زیر اطلاعات کاملی درباره ی دندانپزشکی ترمیمی به شما ارائه می دهد.
علم دندان پزشکی به طور کلی دو هدف را دنبال میکند اول دندان دردناک از ریشه ترمیم شود دوم بیمار علاوه بر اینکه دندان خود را از دست نمیدهد در قسمت دندان ها مجبور به تحمل درد هم نباشد. این دو هدف عمده از ابتدا تا امروز خط مشی تمامی دندان پزشکان بوده است که البته با پیشرفت روز به روز تکنولوژی بحث اقدامات مربوط به زیبایی و پروتز های ثابت دندانی نیز به این رشته اضافه شده است که بحث درباره آنها در حوصله این متن کوتاه نیست.
دلایل درد دندان بعد از عصب کشی
درد دندان بعد از عصب کشی امری رایج و پذیرفته شده از سوی بیماران است اما دلایل درد دندان بعد از عصب کشی در هر فرد میتواند متفاوت باشد؛ دندان ما دارای سه بخش مینا، عاج و پالپ تشکیل شده که جنس هر سه بخش در مقابل پوسیدگی و حمله باکتری ها بسیار آسیب پذیر است. البته همه میدانیم که جنس و حد آسیب پذیری دندان ها در هر فرد با دیگری متفاوت است اما آنچه میان همه مشترک است این است که عمق این پوسیدگی نوع درمان دندان را برای دندان پزشک شما مشخص میکند. اگر پوسیدگی فقط در قسمت مینا باشد دندان پزشک صرفا بخش پوسیده را برداشته و جای آن را با مواد مخصوص که اکثرا با مینای دندان سازگاری دارد و حتی همرنگ مینای دندان است پر میکند به این عمل اصطلاحا ترمیم سطحی دندان میگویند در هنگام آسیب به عاج نیز همین درمان انجام میشود. اما با ظرافت و دقت بیشتر چرا که دندان پزشک شما مجبور است پوسیدگی را نزدیک به فضای پالپ جدا کند و این کار ظرافت بیشتری لازم دارد اما اگر آسیب تا فضای پالپ که فضای داخلی و حدود ریشه است رسیده باشد چاره ای جز ترمیم ریشه و پاکسازی کانال ها برای دندان پزشک نمیماند
تمام کسانی که تجربه عصب کشی داشته اند با اینکه این کار در بی حسی کامل بیمار انجام میشود از آن به عنوان تجربه ای ناخوشایند یاد میکنند اما چرا ؟ به خاطر احساس درد عمیقی که بعد از عصب کشی تجربه میکنند و این درد فقط به خاطر انجام کار روی عمقی ترین لایه دندان و پاکسازی عصب ها از باکتری ها و در نتیجه تحریک اعصاب دندانی و بافت های کناری آن است.
درد دندان بعد از عصب کشی چقدر طول میکشد؟
زمان درد دندان بعد از عصب کشی در هر فرد متفاوت است همچنین اینکه درد دندان بعد از عصب کشی چه قدر طول میکشد به مهارت پزشک شما نیز ربط پیدا میکند. شما هنگام عصب کشی دندان تان بی حس هستید اما همین که توضیح دهیم دندان پزشک دقیقا چه کاری روی دندان شما انجام میدهد کافیست تا حد و اندازه آسیب احتمالی به بافت های کناری ریشه را متوجه شوید در هنگام عصب کشی دندان پزشک تمام بافت رویی مینا به علاوه عاج و پالپ را از جایی که پوسیده است برمیدارد و به کانال های ریشه میرسد هر دندان میتواند دو یا سه کانال در ریشه خود داشته باشد که هنگام عصب کشی پوسیدگی های آن برداشته شده ضدعفونی و شستشو میشود سپس با مواد مخصوص پر میکنند تا از نفوذ دوباره باکتری جلوگیری کنند تا اینجا اعصاب دندان در واقع از کار می افتد و درد دندان قاعدتاً باید از بین برود.

اگر در زمینه ی جراحی دهان و دندان اطلاعات کافی ندارید میتوانید با مطالعه ی صفحه زیر بیشتر با آن آشنا شوید
اما چرا حداقل تا چند روز شما همچنان درد احساس میکنید؟
علت آن مشخص است برای درد دندان بعد از عصب کشی سه دلیل وجود دارد اول اینکه عصب کشی به درستی انجام نشده باشد دوم اینکه هنگام عصب کشی به بافت های کناری آسیب رسیده باشد که این امر کاملا طبیعی و عادی است سومبن دلیل وجود انتهای عصب های آسیب دیده تا مغز این جمله شاید عامیانه به نظر برسد اما کاملا صحیح بوده و در علم دندان پزشکی با اصطلاحات کاملا علمی توضیح داده میشود که از بازگو کردن آن صرف نظر میکنم و به بیان ساده آن بسنده میکنم اگرچه عصب های دندان از بین رفته اما انتهای عصب ها تا مغز کاملا سالم هستند و به علت تحریک شدن و التهاب تا چند روز درد خواهید داشت.
روش عصب کشی دندان
عصب کشی کامل دندان بسته به نوع دندان ، حدود آسیب به دندان و شرایط و سن بیمار به تصمیم دندان پزشک به چند روش مختلف انجام میشود که شامل: روت کانال اولیه ، روت کانال ثانویه، جراحی حذف ریشه انتهایی دندان ،جراحی ترمیم ریشه و جراحی تخلیه ریشه می باشد. تمامی این روشها کاملا تخصصی میباشند و انتخاب اینکه کدام روش مناسب بیمار است در نتیجه کار و طول عمر دندان بعد از عصب کشی بسیار موثر خواهد بود بنابراین اگرچه عصب کشی عمل بی خطری محسوب میشود مهم است که در انتخاب متخصص برای انجام این کار با تحقیق و مطمئن پیش برویم تا در نهایت بهترین نتیجه عایدمان شود.
تنها با چند کلیک جهت ویزیت و مشاوه رایگان نوبت دریافت کنید.
دیدگاه خود را بنویسید